Sportmassage

Sportmassage


Iedereen die met regelmaat aan sport doet heeft baat bij een sportmassage, maar ook is het ideaal voor de niet sporters die een diepgaande massage wensen. Het voorkomt spierletsels en verhoogt de flexibiliteit opmerkelijk. Te strakke en/of te stijve spieren zorgen immers voor een verhoogd risico op blessures.

Veel sporters hebben regelmatig last van spierpijnen ten gevolge van een ophoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Door de massages zullen melkzuur en andere afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De doorbloeding zal hierdoor verbeteren en de spieren zullen sneller herstellen, soepeler en flexibeler worden.

Een massage kan zowel voor als na het sporten. Voor het sporten zorgt het ervoor dat het uithoudingsvermogen van de spieren groter is. Spieren die vlug gespannen zijn zullen na de massage beter ontspannen. Na het sporten zorgt het voor een opmerkelijk vlugger herstel omdat afvalstoffen sneller afgevoerd worden en werkt het relaxerend.

Zowel sporters die aan competitie doen als recreatieve sporters kunnen mij contacteren voor een behandeling. Maar ook niet sporters, die last hebben van stramme en stijve spieren, kunnen eveneens bij mij terecht.