Dieptemassage

Deep tissue massage

Deep tissue of misschien beter gekend als dieptemassage, het is een krachtige massagevorm die diep op het lichaam inwerkt. Tijdens deze massage gaat de aandacht vooral uit naar de spieren. Hoewel je vanwege de naam zou kunnen denken dat deze massage pijnlijk is, biedt de deep tissue massage enorm veel voordelen. Deze massage combineer ik vaak met voetreflexologie sessie om probleemzones aan te pakken.

Voor wie?

De deep tissue massage is geschikt voor de aanpak van een scala aan symptomen. Zo vinden mensen met (niet-chronische) klachten aan het spier- en bewegingsapparaat baat bij de massage. 

Hierbij kun je denken aan rug- en nekpijn, hoofdpijn, spanning in het bekkengebied, pijn in de knieĆ«n, spanning in scheenbeenspieren, etc. 

De massage is ook geschikt voor sporters die een zwaar beroep op hun spieren doen, evenals voor mensen die een sportmassage of een andere massage te 'mild' vinden. Ook mensen met een taaie, dikke huidstructuur profiteren van de positieve effecten van de deep tissue massage. 


Effecten

Deep tissue massage biedt uiteenlopende gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage helpt die blokkade op te heffen. 

Verwondingen, ontstekingen en emotionele spanning kunnen littekenweefsel en verklevingen veroorzaken, die deep tissue massage los kan maken. Door vermindering van spanning en stress heeft de massage ook een positief effect op de bloeddruk en de productie van serotonine, het 'gelukshormoon'. 

Deep tissue massage kan verder chronische pijn verminderen en bijdragen aan herstel van sportblessures. Voor mensen met chronische stress kan de massage tot slot verlichting betekenen voor diverse stress-gerelateerde klachten. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, pijnlijke schouders, gespannen spieren, etc.

Online boeken

Boek uw sessie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.