Relaxmassage

Wat is het?

De naam relaxmassage zegt het al: bij deze massage gaat het uitsluitend rust en ontspanning. Deze massage is niet bedoeld als therapeutische behandeling. Ook wordt chronische pijn of ander lichamelijk ongemak tijdens de relaxmassage niet aangepakt.

Bij de relaxmassage wordt grotendeels de techniek gebruikt van de klassieke Zweedse massage, waarbij de masseur vloeiende, glijdende bewegingen maakt. Aangezien ontspanning het primaire doel van de massage is, zullen de bewegingen van de masseur extra langzaam en licht zijn.

Uiteraard vindt de relaxmassage plaats in een rustige omgeving, die bijdraagt aan de ontspanning. Er kan muziek gebruikt worden die is afgestemd op de smaak van degene die de massage ondergaat.  

Tijdens een relaxmassage maakt de masseur soms ook gebruik van de mogelijkheden van aromatherapie. Kwalitatief hoogwaardige olie kan bijdragen aan de ontspanning van de cliënt en aan het herstellen van zijn of haar energetische balans. Tijdens de massage kan uiteraard ook 'gewone' geurloze massageolie worden toegepast. De massageolie maakt het lichaam gladder, waardoor de massage soepeler verloopt en de huid van de cliënt niet geforceerd wordt. 

Voordelen relaxmassage

Relaxmassage is een zachte, vriendelijke massagevorm, die net als alle andere soorten massage een aantal gezondheidsvoordelen biedt. Zo werkt het bloeddrukverlagend en verbetert het de doorbloeding, hetgeen o.a. de conditie van de huid ten goede komt. Ook wordt de spijsvertering gestimuleerd en nemen stress-gerelateerde klachten (waaronder spanningshoofdpijn) af. Dit zijn echter bijkomende voordelen van deze vorm van massage, die vooral algehele ontspanning als doel heeft.

Online boeken

Boek uw sessie op tijd. Wij bevestigen uw boeking per e-mail.